BENVINGUTS. SOM D'ES PUIG!!!

Hola nines i nins,
esper que enguany ens ho passem molt bé i poguem aprendre moltes cançons.
M'agradaria que aquest blog ens sigui una eina prou útil. Vos anim a emprar-lo i a gaudir-lo.
Molta sort per aquest curs .... CLICA

Pere Gonyalons i Moll

dimecres, 21 d’octubre de 2015

Hem salat olives

NO TOT HA DE SER MENJAR BUNYOLS!!!
Avui hem trempat olives i després les hem salades. La setmana passada les vam collir i tot i que no era la lluna més bona per fer-ho hi ha coses que s'han de fer quan un pot i no quan un vol. La questió és que aquestes olives han estat en remull tota la setmana. Però cada dia les hi he canviat l'aigua.
Com ho hem fet?

1r. Tenim tots els ingredients: Llorer, pebres, fonoll, sal, aigua i pots de vidre nets i esterilitzats


2n. tenim els pots de vidre apunt

3r. Hem posat una fulla de llorer dins el pot buit.

4t. Hem posat unes quantes olives per la meitat o un poquet menys.

5è. Hem posat fonoll que abans haviem tallat a trossets petits. Tronc, flors i llavors

6è. Una grapadeta més d'olives  
7è. Afegim una miqueta o un trosset de pebre coent al nostre gust.  
8è. Acabam d'omplir els pots amb olives, fins dalt.
9è. Per acabar, taparem les olives amb una o dues fulles grosses de llorer i llavors tapam el pot amb el tap.



 10è. Reservam els pots

 11è. Preparam la mescla d'aigua i sal. Necessitam aigua, sal, un poal, per fer-hi la mescla dins i un ou fresc.


 Però com sabem quina quantitat d'aigua hem de salar? I com sabrem que ja hem tirat dins l'aigua sal abastament?

Per salar l'aigua justa i que no ens en sobri ni que ens en falti, el primer que hem de fer és omplir d'aigua tots els pots que tenim plens d'olives, evidentment sense treure les olives. Llavors anam posat tota l'aigua dels pots a dins el poal i una micona més per si ens en cau un poquet. Ara ja tenim l'aigua necessaria. Ara hem d'afegir la sal. Posarem l'ou fresc i net dins aquesta aigua i anirem afegint sal i remenant fins que l'ou comenci a surar i guaiti el cul com una moneda de cinc duros.



 Aqui el tenim...


 Treim l'ou i començam a omplir pots amb aquesta aigua salada.

Tancam els pots i els guardam a un lloc més bé fosc i sec.

Després de nadal les provarem.

Ens serviran per picar els dies que els nins facin els anys.